Wine Shield

 


- bevarer kvalitet, smak og aroma til siste glass

Wine Shield anbefales av tungvekterne i bransjen:

    

Klikk her for å bestille Wine Shiled!

Wine Shield er en fleksibel plastdisk som flyter på toppen av vinen og passer til alle 750ml flasker.

Wine Shield er det siste innen preservering av vin i åpne flasker og kommer fra Australia hvor Barry Rees vant "The New Inventors" i 2008 med prototypen av Wine Shield.Når en Wine Shield disk er lagt opp i flasken med vin vil den umiddelbart skape en barriere mellom vin og oksygen. Dette reduserer oksidasjonsprosessen dramatisk. Det "flytende lokket" vil fortsette å ligge på toppen av vinen helt til flasken er tom. Man heller på vanlig måte av flasken med Wine Shield liggende i. Wine Shield sørger for at smak, farge og aroma er bevart fra første glass i inntil 5 dager.

Hver Wine Shield disk er pakket hver for seg og er kun til engangsbruk. Wine Shield disken bør føres inn i flasken ved å bruke den medfølgende pinsetten.

Wine Shield holder vinen fersk helt til siste glass!

 

Wine Shield etterligner en allerede kjent metode basert på "Flex-based tank system" en teknikk som brukes av vinprodusenter over hele verden.

HoReCa
Wine Shield er utviklet for serveringssteder og vil kunne redusere svinnet på vin som selges pr glass ned mot 1%.  Nå kan endelig serveringsstedene øke tilbudet av kvalitetsvin som tilbys pr. glass uten å øke risiko for svinn eller dårlig kvalitet. Resultatet er økning av både bunn- og topplinjen. 


Forbruker
For alle oss som liker å ta et glass vin uten å drikke hele flasken samme dag er Wine Shield den optimale måten å ta vare på vinen som er igjen i flasken. Du trenger ikke lenger bruke tungvinte og usikre produkter som vakuum og gass.

Wine Shield er godkjent i Norge av Mattilsynet (og EU godkjent) og er laget av et 100% BPA- (Bisphenol A) fritt materiale som er 100% resirkulerbart. Wine Shield skal resirkuleres sammen med den tomme flasken.

Wine Shield er perfekt for alle som liker å kose seg med vin hjemme uten å måtte konsumere hele flasken samme dag.

Kort oppsummert er Wine Shield det rette produktet for alle som liker å servere og drikke vin slik vinprodusenten har ment det.

Enklere blir det ikke - 1-2-3-4!

 

Wine Shield – teknisk info 

Hva er oksidert vin?
Farge, smak og aroma er den unike karakteristikken til enhver vin.

Vinen er eksponert for oksygen så snart flasken er åpnet, som igjen starter en irreversibel reaksjon med visse komponenter i vinen. Dette vises ved at vinen får en merkbar endring i aroma og farge.

Vin inneholder antioksidanter som skal motvirke oksidering, men disse brytes ned jo lenger vinen er i kontakt med oksygen, som igjen gjør vinen sårbar for nedbytning jo lenger tid det går.

Oksidasjon kan måles ved kjemisk analyse....
Oksidasjon av vin evalueres ofte ved å måle innholdet av svoveldioksid og graden av brunfarge på vinen. Graden av brunfarge måles ved å finne hvor mye lys (420 nm bølgelengde) som absorberes/slipper igjennom. Høye måletall indikerer en mer intens brunfarge.
ETS Laboratories i St. Helena, California - testet Wine Shield ved å måle reduksjonen av svoveldioksid over tid. Målingen ble utført ved at 50% av innholdet på kontroll flaskene ble fjernet og skrukorken ble satt på igjen. I test flaskene ble også 50% av innholdet fjernet før man umiddelbart la i en Wine Shield disk. I grafene nedenfor viser ETS svoveldioksid test at det er betydelig forskjell i oksidasjonen mellom flaskene med og uten Wine Shield opp til hele 7 dager.

 

Oksidasjon kan også måles ved sensorisk testing.
De sensoriske testene ble utført ved et høyt respektert australsk laboratorium med trente sensoriske eksperter. Disse testene viste også en betydelig fordel i å bruke Wine Shield opp til 5 dager etter åpning av vinflasken.

Vil du vite mer om sensorisk testing kan du også lese mer på sidene til det Norske firmaet NOFIMA -Europas største institutt for anvendt forskning innen fiskeri, akvakultur og mat. 

NOFIMA har ikke vært involvert i testresultatene ovenfor.

Få maksimalt ut av ditt vin-pr-glass program!
Det å selge vin-pr-glass har blitt en avgjørende faktor for å optimalisere inntjeningen i mange restauranter og barer, men det må ikke gå på bekostning av kvalitet.

Restauranter og barer legger mye tid og krefter ned i et gjennomtenkt Vin-Pr-Glass (VPG) program som vil gi vesentlig bedre marginer. På den andre siden ønsker du og jeg som prisbevisste kunder å kunne velge blant flere toppviner pr glass i stedet for å måtte kjøpe en hel flaske. Mange kunder ønsker også muligheten og valgfriheten til å prøve forkjellige viner når de er ute. 

Wine Shield legger til rette for at restauranten kan kutte svinnet fra viner som selges pr glass ned til nesten 1% samtidig som omsetningen og bunnlinjen øker ved at all vin kan serveres i inntil 5 dager fra flasken er åpnet.

I tillegg på grunn av Wine Shields unike design, kan nå restauranten tilby kvalitetsviner i ulike varianter ved å lage et robust VPG program uten å risikere noe mer.

Løsingen heter Wine Shield, en rimelig løsning for alle som selger vin-pr-glass. I en verden hvor en åpen vinflaske er et kappløp med tiden – enten selge hele flasken med en gang, eller kaste resten uten å tjene noe på det. Wine Shield er verdifull i jakten på høyere fortjeneste i slaget av vin-per-glass.

En enkelt Wine Shield i en åpen vinflaske i en bar eller restaurant kan bety forskjellen mellom størst mulig fortjeneste på flasken, eller tape penger. Siden Wine Shield gir en ekstraordinær beskyttelse av smak, farge og aroma inntil 5 dager, vil serveringsstedet ha en betydelig bedre mulighet for å selge hele flasken, samtidig som kundene får den optimale smaksopplevelsen helt til siste glass.

 

Hvordan fungerer Wine Shield sammenlignet med andre preserveringsmetoder?


Her er noen videoklipp som viser hvor enkelt det er å bruke Wine Shield. I forbindele med lanseringen av Wine Shield i USA (2010) er det også et klipp med to kjente Master Sommelierer fra USA:  

Wine Shield lanseres i USA:

Wine Crusader:

 Hva sier ekspertene om Wine Shield:

Master Sommelier - Evan Goldstein på Ronn Owens show: